Til forældre

Har du spørgsmål? Er du i tvivl? Jeg giver dig sparring og  vejledning omkring dit barns motoriske og sansemotoriske udvikling!

Rulle, krybe, kravle, sidde, stå og gå….. – og løbe, hoppe, hinke, slå kolbøtter, binde sløjfer, klippe, sjippe, spille bold, skrive og tegne … og meget meget mere……

Udfordringerne i dit barns motoriske og sansemotoriske udvikling, kan være mange. Nogle er små og læres ved at du laver lette ændringer i din tilgang til dit barn. Andre kræver ekstra træning, indsats og opmærksomhed. Hold øje med dit barn, hvordan det bevæger sig og udvikler sig. Er der kranieskævheder eller asymmetri?  Kan det ligge på maven, rulle rundt, være på knæ? Gå, klatre, gynge og balancere? Klarer det legen inde og ude med god balance og udholdenhed?  Ser du bevægeglæde, trivsel, og kropslig selvtillid?

Jo mere opmærksom du er på motorikken og sanserne, jo bedre kan du stimulere til god kropsbevidsthed og balance hos dit barn.

En god motorik, har betydning i forhold til indlæring, koncentration, sprog, selvværd, livsglæde og evnen til at favne nye udfordringer.

Det er aldrig for sent at træne og stimulere krop, motorik og sanser.

Dine vaner påvirker dit barn meget – små ændringer kan gøre store forskelle.

Private konsultationer i hjemmet, eller efter  aftale i dit barns pasningstilbud

Nogle gange kan ét besøg give fuld afklaring på de spørgsmål I sidder med.

Andre gange kan det være en god ide at vælge besøg med opfølgning, for at se om de ideer og aktiviteter der skal arbejdes med, også har en effekt.

Der er også mulighed for at jeg kobles på over en længere periode i forbindelse med jeres barns motoriske udvikling. Måske har I haft en svær start, eller der er motoriske udfordringer, der skal følges op løbende over det første år, eller over en periode i dit barns liv.

Nogle forældre synes også det er rart at der kobles lidt ekstra motorisk og sansemotorisk vejledning på, når tvillinger / trillinger fødes.

Vi aftaler undervejs i forløbet, hvornår næste konsultation skal ligge, så det passer ind i jeres hverdag.

Et besøg varer som regel en times tid.

Når vi kører et forløb, kan jeg altid kontaktes undervejs for eventuelle tvivlsspørgsmål eller afklaringer.

Forløbene kan også være målrettet mor – aktive øvelser for din krop, genoptræning af bækkenbunden eller en kombination af træning og stimulering til både mor og barn.

Besøg i mødregrupper – eller andre former for grupper

Jeg møder op i jeres gruppe, og snakker om forskellige emner indenfor motorik, sanser, udvikling og bevægelse. I kan selv være med til at sætte en dagsorden og vælge emner. Det kunne være, aktuel motorik, inspiration til motoriske udfordringer, legeaktiviteter, lejring, skæve kranier, fodtøj, babymassage, udstyr; underlag, gynger, skråstole mm. eller emner omkring efterfødsel, bækkenbund, knibeøvelser eller løfteteknik. På sådan et besøg er der både fælles oplæg, og mulighed for at jeg har hvert barn i hænderne og kan give individuel rådgivning. Et besøg varer cirka 1,5 – 2 timer. Max seks voksne med børn. Der er mulighed for at lave en aftale om et eller tre besøg i samme gruppe over en periode. I kunne få ny inspiration til leg og udfordringer når børnene vokser, (f.eks. besøg når børnene er 1- 2-3 måneder, 4- 5 måneder, 8-9-10 måneder) eller der kunne være forskellige emner på fra gang til gang som; efterfødsel og håndtering af det lille barn, babymassage og inspiration til de motoriske udfordringer.

Er I til vand?

Deltagelse til svømning.
Jeg springer gerne i vandet sammen med jer (familien eller en mindre gruppe).
Jeg giver råd om håndtering af dit barn i vandet og ideer til leg.

3 weeks ago

fysleg.dk

Mit Baby-leg 1-hold, der starter på tirsdag d. 11.2. ´20 kl. 9.30, har babyer født i september, oktober og november.... Men der er plads til to babyer mere - selvfølgelig sammen med deres mor eller far! Vi ligger på maven, ruller rundt, kryber, leger på bolde, bevæger os og bliver stimuleret. Vi skal også have baby-massage og snakke om motorik og sanser. Vil du være med - så skriv til bodil@fysleg.dk ... Se mereSe mindre

Se mere på Facebook

4 weeks ago

fysleg.dk

Jeg har to ledige pladser til Baby-leg 1 (1-5 mdr) med start tirsdag d. 11.2. ´20 kl. 9.30 - 10.25 hos Ry Fysioterapi og Sundhedshus. Så har du en baby og har lyst til at lege videre med den motoriske og sansemotoriske udvikling på et lille hyggeligt hold - så skynd dig at melde dig til. Send en mail til børnefysioterapeut Bodil på: bodil@fysleg.dk
Se mere på fysleg.dk eller hos Ry Fysioterapi.
... Se mereSe mindre

Se mere på Facebook

1 month ago

fysleg.dk

Ledige pladser på Baby-leg! Kunne du tænke dig at blive inspireret til leg og motorik sammen med din baby, så kan du nå at være med fra tirsdag d. 11.2. ´20, og 6 tirsdage frem. (pris 590 kr)
Baby-leg 1 (1-5 mdr) Kl. 9.30-10.25. 3 Ledige pladser!
Baby-leg 2 (6-12 mdr) Kl. 10.45-11.40 1 ledig plads!
Det foregår i gymnastiksalen hos Ry Fysioterapi og Sundhedshus.
Skriv en mail til bodil@fysleg.dk
Se mere på www.fysleg.dk eller hos Ry Fysioterapi
... Se mereSe mindre

Se mere på Facebook

Kontakt Fysleg